Quakenet használata

Regisztráció: Mindenek előtt nevet kell váltanod, olyan nevet kell leírnod, amelyben nincsenek különleges karakterek. Úgy válaszd meg a nevedet, hogy ez lesz majd az auth neved is. Az én nevem jelen esetben trusty. Az alábbi paranccsal váltottam erre a névre:

/nick trusty

Ha ez megvan akkor az alábbi üzenetet kell beírnod:

/msg Q HELLO emailcímed emailcímed

PL: /msg Q HELLO trusty.cod2@gmail.com trusty.cod2@gmail.com. Ha minden jól sikerült, akkor az alábbi 4 sort kell látnod a képernyődön:

-Q- Account trusty created successfully.
-Q- Information about how to access and use your new account will be sent to your email address, trusty.cod2@gmail.com.
-Q- If you do not see an email soon be sure to check your spam folder.

Ha esetleg nem sikerült volna tehát mást írt ki az irc, akkor lehet hogy ez a név már regisztrálva van az irc hálózaton. Válts nevet és próbáld meg újra.

Autholás:

Az előbb beírt email címedre kell felmenned, ahol ott lesz egy Q account registration címre hallgató levél. Ha minden igaz akkor a harmadik sorban lesz egy nagyon hosszú link amire rákattintva a http://www.quakenet.org-t hozza be. Az oldalon két szót lehet kiolvasni a képernyőn ezt kell beírni szóközzel elválasztva. Ha jól írtad be a két szót, akkor egy Correct! üzenettel kell magad szembe találni. A hatodik sorban lesz a nekünk szükséges auth parancs, mely így néz ki körülbelül:

/msg Q@CServe.quakenet.org AUTH trusty f5!rf573JaZ.

Ha ezt bemásolod az irc-re, és entert nyomsz, akkor már be is vagy autholva. Ezt ellenőrizheted úgy hogy megkeresed a neved a listában és jobb gombbal rákattintva a Whois-t kiválasztod. Majd az alábbit kell olvasnod: trusty is authed as trusty.

Kényelmesebb megoldás, ha a beállításoknál a PERFORM-ba (mIRC/Tools/Options/Connect/Options/Perform) ezt bemásolod, és bepipálod az Enable perform on connect, így nem kell mindig beírnod.

Host elrejtése:

Ahhoz, hogy el tudjad rejteni a hostodat egy parancs beírása után már készen is vagy:

/mode NICKED +x

PL: /mode trusty +x
Ezután ha le Whoisolod magadat, akkor már láthatod, hogy sikerült az elrejtés.

Q bot

A legfontosabb parancsokat szedtem össze, akinek részletesebb segítség kellene az szóljon.

Qbot hívása az alábbi paranccsal lehet: /msg R REQUESTBOT #csatorna

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>