COD2 Capture The Flag

Ebben a kis bejegyzésben leírom nektek a tapasztalataimat a CTF-fel kapcsolatosan.

Ha van egy jó SD játékos az nembiztos hogy jó CTF-ben is. Ebben a játéktípusban is legalább akkora taktika kell mint SD-ben. Nagyon fontos, hogyha valaki hozza a zászlót akkor annak segíteni kell, szinte rá kell tapadni a zászlóhozóra. Abszolút nem a frag számít hanem a bevitt zászlók száma. SD-hez képest más szemlélet kell itt sokkal pörgősebb a játék, de ezt gondolom már sokan megtapasztalták.

Ha az ellenfél ellopja a zászlótokat ugye két dolgot lehet csinálni vagy elindulsz visszaszerezni, vagy hátrálsz, hogy a következőt ne bírják elvinni. Az utóbbi a tanácsos, mert ha mindig csak menteni mentek akkor zsinórban akár több zászlót is elvihetnek.

A taktikához visszatérve én úgy szoktam csinálni, hogy 2 ember támad (shotgunos és egy tunker) 1 ember segít védeni vagy támadni és a másik 2 ember pedig véd. Adott esetekben ajánlott egy “kommandós” is, aminek az a feladata, hogy az ellenfél zászlójához közel megy és kempel ez jól jöhet ha elviszi valaki a zászlónkat és éppen bevinnék azelőtt lelehet lőni majd mutatok erre videót. Mindegyik pályán megvan merre nem érdemes menni.

Toujaneon soha nem szabad B-re menni sem britben sem németben. Célszerű A-tetőre felmenni, hiszen könnyen belehet védeni a zászló hozót. Brittben körkörösről (keringőről) lehet jól védeni. Németben pedig kezdőről, és A tetőről. Érdemes a zászlót A sikátor felé hozni.

Burgundyn sem szabad B-re menni sok esetben belehet az ellenfelet oda szorítani, hogyha nem megy senki beljebb APC és Két ház között-nél. Csak a kifutókat kell ellőni, amíg a többiek középkertből hozhatják zsinórba a zászlókat. Amcsiba védeni csipaházból lehet jól, míg németben kezdő fal mögött.

Dawnville-n sem szabad B-re menni, mondjuk nem is esik útba semerről. Amcsiba érdemes tocsiból, templom és árva felől támadni….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>